Welkom

Muzikaal Ensemble Alegría
Welkom

Beste muziekliefhebber,

Welkom op de website van het Muzikaal Ensemble Alegría!

De naam Alegría, het Spaanse woord voor “vreugde”, zit ons als gegoten: met de muziek van Bach, Händel, Vivaldi of Mozart willen wij de wereld mooier kleuren. Het Ensemble bestaat uit een koor van muziekliefhebbers en een professioneel barokorkest, die samen hun passie delen voor de fijnste muziek, voornamelijk uit het barokrepertoire.

Ons ensemble heeft ambitie. Dat is altijd zo geweest. Op de eerste repetitie, in april 1997, kozen we meteen voor “Lobet den Herrn, alle Heiden”, een motet van Bach. Sindsdien heeft Alegría een gestage groei doorgemaakt. Dankzij de inzet en de gedrevenheid van alle leden legden we de lat steeds hoger. Zo komt het dat wij u nu met trots een gevarieerd repertoire aanbieden met topwerken uit de barokperiode. De Johannespassie en cantates van Bach bijvoorbeeld. Of de Messiah en de Coronation Anthems van Händel bijvoorbeeld.

Het orkest speelt op barokinstrumenten. We vinden het immers belangrijk dat u de muziek op een authentieke, historisch geïnformeerde manier kunt beleven. Het verlangen om de muziek en de instrumenten grondig te begrijpen, daagde me uit om zelf instrumenten te bouwen. Een eigen spinet en kistorgel krijgen sinds enkele jaren een plaats op het concertpodium als continuo-instrument.

Beluister hieronder enkele delen van de live opname van onze uitvoering van het Requiem van Mozart in november 2019, in samenwerking met het koor Aidomen. Meer geluidsfragmenten van onze concerten beluisteren? Klik hier


Kijk ook op YouTube voor de integrale uitvoering van de Johannespassie in april 2019, en herbeleef deze schitterende uitvoering.

Komt u graag eens naar ons luisteren? Wilt u weten hoe u zich aansluit bij het ensemble? Wilt u weten waar we wekelijks repeteren en hoe laat? Of wilt u ons verhaal en ons repertoire ontdekken? Dan zit u goed op deze website. Volg ons ook op Facebook

Wilt u weten hoe u Alegría kunt engageren voor uw bedrijfsevenement met een op maat gemaakt concertprogramma? Klik hier voor alle contactgegevens.

Wees welkom op een van onze volgende concerten. Wij kijken uit naar uw komst!

Muzikale groeten,

Mannu Wuyts
Artistiek leider

Ons volgende concert:

Dit zijn onze concertplannen voor 2023! 

DIXIT DOMINUS, op zaterdag 18 november, aanvang 20:00 uur

Op het programma staat 3x een Dixit Dominus: van Händel, van Vivaldi en van Zelenka. Dixit Dominus is de toonzetting van psalm 110, totaal verschillend gecomponeerd door deze drie groten uit de Barok. 

Locatie: Sint-Pauluskerk, Veemarkt, Antwerpen