Welkom

Muzikaal Ensemble Alegría
Welkom

Beste muziekliefhebber,

Welkom op de website van het Muzikaal Ensemble Alegría!

De naam Alegría, het Spaanse woord voor “vreugde”, zit ons als gegoten: met de muziek van Bach, Händel, Vivaldi of Mozart willen wij de wereld mooier kleuren. Het Ensemble bestaat uit een koor van muziekliefhebbers en een professioneel barokorkest, die samen hun passie delen voor de fijnste muziek, voornamelijk uit het barokrepertoire.

Ons ensemble heeft ambitie. Dat is altijd zo geweest. Op de eerste repetitie, in april 1997, kozen we meteen voor “Lobet den Herrn, alle Heiden”, een motet van Bach. Sindsdien heeft Alegría een gestage groei doorgemaakt. Dankzij de inzet en de gedrevenheid van alle leden legden we de lat steeds hoger. Zo komt het dat wij u nu met trots een gevarieerd repertoire aanbieden met topwerken uit de barokperiode. De Johannespassie en cantates van Bach bijvoorbeeld. Of de Messiah en de Coronation Anthems van Händel bijvoorbeeld.

Het orkest speelt op barokinstrumenten. We vinden het immers belangrijk dat u de muziek op een authentieke, historisch geïnformeerde manier kunt beleven. Het verlangen om de muziek en de instrumenten grondig te begrijpen, daagde me uit om zelf instrumenten te bouwen. Een eigen spinet en kistorgel krijgen sinds enkele jaren een plaats op het concertpodium als continuo-instrument.

Beluister hieronder enkele delen van de live opname van onze uitvoering van de Johannespassie van J.S. Bach in april 2019. Meer geluidsfragmenten van onze concerten beluisteren? Klik hier.

  

Komt u graag eens naar ons luisteren? Wilt u weten hoe u zich aansluit bij het ensemble? Of wilt u ons verhaal en ons repertoire ontdekken? Dan zit u goed op deze website. Volg ons ook op Facebook.

Wees welkom op een van onze volgende concerten. Wij kijken uit naar uw komst!

Muzikale groeten,

Mannu Wuyts
Artistiek leider

Wordt verwacht:

Mozart - Requiem en Krönungsmesse

in samenwerking met het koor Aidomen uit Kalmthout. Klik op de affiche voor meer info.


Zaterdag 23 november - 20.00u 

Sint-Carolus Borromeuskerk, H.Conscienceplein, Antwerpen. Routebeschrijving

We zijn inmiddels UITVERKOCHT.  Kaarten zijn niet meer te bestellen via het mailadres  kaarten@alegria-online.be en ook niet meer telefonisch. 

Het goede nieuws is dat we dit concert NOG TWEE KEER uitvoeren, georganiseerd door onze partners.

• Op zondagmiddag 17 nov. als benefietconcert 'Mozart voor Cambodja' ten voordele van het weeshuis Little Hearts in Cambodja, georganiseerd door het Annuntia-Instituut uit Wijnegem. Locatie is O.L.Vrouwekerk, Wommelgemsteenweg 34 in Wijnegem. Aanvang 15 uur. Kaarten à €20,- zijn te bestellen via cambodja@annuntia.be.

• Op zaterdagavond 16 nov. in de St. Jozefkerk in Heide-Kalmthout, georganiseerd door het koor Aidomen. Aanvang 20 uur. Kaarten zijn te bestellen via aidomenkoor@gmail.com en kosten €18,- in de vvk, en €20 aan de kerk. Kijk ook op https://aidomen.music.blog