Welkom

Muzikaal Ensemble Alegría
Welkom

Beste muziekliefhebber,

Welkom op de website van het Muzikaal Ensemble Alegría!

De naam Alegría, het Spaanse woord voor “vreugde”, zit ons als gegoten: met de muziek van Bach, Händel, Vivaldi of Mozart willen wij de wereld mooier kleuren.

Het Ensemble bestaat uit een koor van muziekliefhebbers en een professioneel barokorkest, die samen hun passie delen voor de fijnste muziek, voornamelijk uit het barokrepertoire.

Ons ensemble heeft ambitie. Dat is altijd zo geweest. Op de eerste repetitie, ruim twintig jaar geleden, kozen we meteen voor “Lobet den Herrn, alle Heiden”, een motet van Bach. Sindsdien heeft Alegría een gestage groei doorgemaakt,. Dankzij de inzet en de gedrevenheid van alle leden legden we de lat steeds hoger. Zo komt het dat wij u nu met trots een gevarieerd repertoire aanbieden met topwerken uit de barokperiode. De Johannespassie en cantates van Bach bijvoorbeeld. Of de Messiah en de Coronation Anthems van Händel.

Het orkest speelt op barokinstrumenten. We vinden het immers belangrijk dat u de muziek op een authentieke, historisch geïnformeerde manier kunt beleven. Het verlangen om de muziek en de instrumenten grondig te begrijpen, daagde me uit om zelf instrumenten te bouwen. Een eigen spinet en kistorgel krijgen sinds enkele jaren een plaats op het concertpodium als continuo-instrument.

Komt u graag eens naar ons luisteren? Wilt u weten hoe u zich aansluit bij het Ensemble? Of wilt u ons verhaal en ons repertoire ontdekken? Dan zit u goed op deze website.

Wees welkom op een van onze volgende concerten. Wij kijken uit naar uw komst!

Muzikale groeten,

Mannu Wuyts
Artistiek leider

Ons concert h-Moll Messe / Hohe Messe wordt mede mogelijk gemaakt door Lotto.

Wordt verwacht…

h-Moll Messe / Hohe Messe - J.S. Bach 


2017 is een jubileumjaar voor Alegría. We bestaan dan 20 jaar. Dat gaan we uiteraard vieren, samen met u. En in stijl: met de Hohe Messe (h-Moll Messe) van J.S. Bach.

Dit concert zal doorgaan op 16 december 2017 in de St. Pauluskerk, Veemarkt, in Antwerpen. Aanvang 20u.

De kaartverkoop is gestart! Mail uw bestelling door naar kaarten@alegria-online.be of bel naar 03 239 26 08. Voorverkoop duurt tot 13 december.

 

2018 - Coronation Anthems - Händel

Noteer alvast in uw agenda: op zaterdag 28 april geven we een concert in Brasschaat (St. Antoniuskerk). Op het programma staan: de 4 Coronation Anthems van G.F. Händel, Concerto ‘Alla rustica’ (RV 151) van A. Vivaldi, Introduzione e Gloria (RV 588) van A. Vivaldi, en Cantate 191 (Gloria in Excelsis Deo) van J.S. Bach. Bruisende barok dus! De kaarten kosten € 20 in voorverkoop en € 25 aan de kassa en zijn rechtstreeks te reserveren via www.davidsfondsbrasschaat.be of via activiteiten@davidsfondsbrasschaat.be.