Koor

Over de zangers
Koor

Het Muzikaal Ensemble Alegría zag op initiatief van Mannu Wuyts op 17 april 1997 het levenslicht. Wat bescheiden begon met een groepje van vijftien gelijkgezinde zangers is vandaag uitgegroeid tot een volwassen barokensemble van een dertigtal zangers. 

Engagement en ambitie…

Onze koorleden zijn amateurs in de pure zin van het woord: liefhebbers van de barokmuziek die dankzij hun passie de lat steeds hoger leggen. Een zaak is duidelijk: kwaliteit vraagt engagement. Dus is iedereen aanwezig op de wekelijkse repetities. En studeert elke stem de partituren grondig in. En of we iets in de plaats krijgen! Minstens eenmaal per jaar leert een professionele zangcoach ons een toontje hoger zingen. Of een toontje lager, al naargelang.

Naast de vaste kern van koorleden, vullen we soms aan met enkele projectzangers. Vaak is het een opstapje om definitief tot Alegría toe te treden.

Het omgekeerde gebeurt ook. Voor meerkorige projecten versterken we graag andere gezelschappen. In 2015 bijvoorbeeld werkten we mee aan de Messa Brevis van Giovanni Gabrieli.

Op de concerten slaagt Alegría erin om topsolisten aan te trekken. Solisten die al met ons meegewerkt hebben zijn o.a. Jan Van Elsacker, Griet De Geyter, Bart Uvyn, Lieven Termont, Willem Ceuleers, Annelies Van Gramberen, Sarah Van Mol, Rob Cuppens, Lieselot De Wilde, Astrid Stockman en Jan Caals.

...maar ook plezier en passie

En natuurlijk doen we ook onze naam, Alegría (of Vreugde), alle eer aan! Naast mooie muziek maken we ook veel plezier samen. Op de repetities, maar zeker ook wanneer we er een dag op uit trekken om eens flink door te werken. Op de verjaardag van het gezelschap in april 2017 maakten we er een gezellig feestje van. De organiserende ploeg zorgt behalve voor de catering ook voor de ambiance. Ons middenrif wordt meer dan eens geactiveerd voor een stevig lachsalvo. En zo hoort het ook!

 Zin om mee te zingen?

Kom dan eens een kijkje nemen op een van onze repetities. Meer informatie verkrijgt u bij Mannu Wuyts op het nummer 03 353 39 23 of via dirigent@alegria-online.be.

 

 “Je voelt de liefde voor de muziek, de energie die de dirigent overbrengt naar het koor en het enthousiasme van de instrumentalisten en solisten om er iets bijzonders van te maken.”
- Jan Van Elsacker - 

 

Onze volgende concerten:

Artiestenmis Pinksteren

VERVALLEN - 23 mei 2021 - Sint Carolus Borromeuskerk - Antwerpen

Tijdens de Pinkstermis 2021 in de Sint-Carolus Borromeuskerk brengen we samen met orkest en vier topsolisten de Missa Sanctorum Apostolorum van Johann Valentin Rathgeber. Ook Vivaldi en Zelenka komen aan bod. Deze Artiestenmis kon helaas geen doorgang vinden met Pinksteren 2020 ivm de coronamaatregelen en ook niet met Pinksteren 2021! Maar van definitief afstel is geen sprake. Wellicht dat het er in 2022 van komt. Het programma blijft hetzelfde, de solisten en de orkestbezetting zoveel als mogelijk. 


Dixit Dominus - Händel-Vivaldi-Zelenka

UITGESTELD - Sint Pauluskerk - Antwerpen

Ons concert dat gepland stond op zaterdag 28 november 2020 komt helaas te vervallen i.v.m. de nog steeds geldende coronamaatregelen. Maar van uitstel komt geen afstel! Er wordt gezocht naar een nieuwe datum. Die zal hier t.z.t. bekend gemaakt worden. Wij kijken er alvast erg naar uit!

------------------------------------------------------------