Orkest

Over de muzikanten
Orkest

Bij het Muzikaal Ensemble Alegría  hoort ook een professioneel barokorkest. We kiezen bewust voor barokinstrumenten, zodat u als luisteraar de muziek kan beluisteren op een historisch geïnformeerde manier. Dat wil zeggen: zoals het vroeger klonk, in de tijd dat de componist het werk schreef.

De samenstelling van het orkest wijzigt naargelang het project.  Soms zijn de hoboïsten met zijn vieren, soms vindt u er geen in het orkest. Niet elke keer spelen natuurtrompetten en pauken mee. Bij de ene uitvoering verzorgt een klavecimbel de continuopartij, dan weer een kistorgel en een theorbe. Of soms misschien wel alle drie. Kortom, het orkest wordt uitgebouwd zoals de muziek dat vraagt.

"Alegría schenkt veel aandacht aan de stijl en de afwerking. En de locaties waarin zij concerteren zijn prachtig." - Veerle, violiste -

Ons volgende concert:

Dit zijn onze concertplannen voor 2023! 

AUS DER TIEFEN, op zaterdag 6 mei. Uitgevoerd worden: 

  • Cantate 131 "Aus der Tiefen rufe ich, Herr, zu dir" van J.S. Bach
  • The ways of Zion do mourn (ook bekend als Funeral Anthem for Queen Caroline) van G.F. Händel
  • Concerto voor viool en hobo (BWV 1060) van J.S. Bach

Locatie: Sint-Pauluskerk, Veemarkt, Antwerpen

Aanvang: 20.00 uur. Deuren 19:30 uur

Kaarten zijn vanaf begin maart te koop


DIXIT DOMINUS, op zaterdag 18 november. Op het programma staat 3x een Dixit Dominus: van Händel, van Vivaldi en van Zelenka. Dixit Domius is de toonzetting van psalm 110, totaal verschillend gecomponeerd door deze drie groten uit de Barok. 

Locatie: kerk Pius X, Groenenborgerlaan, Wilrijk